به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر نوید ناصری با اعلام این خبر افزود: با ورود چاپگرهای سه بعدی به عرصه مهندسی بافت، بازسازی و جایگزین کردن بافتهای از دست رفته بدن با حفظ کارایی، زیبایی، سازگاری و ترکیب اولیه دیگر دور از ذهن نخواهد بود.
وی گفت: چاپگرهای سه بعدی میتوانند با ساخت نمونهای دقیق از بافتهای تومورهای سرطانی بیمار، قبل از جراحیهای پیچیده، دقت بیشتری را برای جراح و مشکلات کمتری را برای بیمار بوجود آورد.
به گفته ناصری در موارد بازسازیهای وسیع صورت و جراحیهای پیچیده ایمپلنت، این چاپگرها با ساخت الگویی دقیق به عنوان راهنمای بازسازی به جراح کمک میکند. همچنین امکان تولید قطعات مشابه بافت استخوان از دست رفته را مهیا میسازد.
وی ادامه داد: در حال حاضر این چاپگرها در زمینه ایمپلنت و ساخت دندانهای مصنوعی و نیز ارتودنسی با استفاده از پلاکهای شفاف کاربرد دارد.
دبیر علمی کنگره هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن یادآور شد: هم اینک در جراحیهای فک و صورت، جراح بر اساس عکسهای رادیوگرافی، MRI و سی تی اسکن و بر اساس ابعاد و اندازههایی که دقیقا منطبق با واقعیت نیست، جراحی میکند.
وی ادامه داد: در این حالت ممکن است لبههای ضایعات بدخیم تومورهای سرطانی به طور کامل به هنگام جراحی برداشته نشود. این در حالیست که به کمک چاپگرهای سه بعدی و از طریق نرم افزارهای خاصی که برای این منظور طراحی شده است، میتوان ابعاد دقیق ضایعه را به دست آورد.
ناصری چاپگرهای سه بعدی را ارمغان تکنولوژی مدرن به هنر دندانپزشکی دانست و افزود: هم اینک نوع "CAD/CAM" این چاپگرها در کشور وجود دارد اما سایر اشکال این چاپگر در کشور فراگیر نشده که امید میرود در آینده شاهد توسعه این چاپگرها در عرصه دندانپزشکی کشور باشیم.
وی ادامه داد: یکی از مقالاتی که قرار است در این کنگره مطرح شود، نقش و اهمیت چاپگرهای سه بعدی است که طی روزهای برپایی کنگره مزایا و کاربرد آنها ارایه خواهد شد.
دومین کنگره انجمن دندانپزشکی ایران با عنوان "هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال 2020" 26 تا 28 آبان ماه در شیراز برپا میشود.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به نشانی www.idafars.ir یا www.idafars.com مراجعه کنند.
نظر شما